tiistai 1. tammikuuta 2013

1/1/2012 Klibbgolvet och vårrullar

Tjo!


Hoppas ert nya år börjat bra! Mitt förra år slutade bra och nyktert, och det nya året började sedan utan baksmälla och med favoritbrödet till frukost. Jag gillar förresten att äta frukost så därför nämndes det nu för andra dagen i rad. I Linkan blir det tyvärr väldigt sällan någon riktigt bra frukost då jag bara äter gröt (ibland också yoghurt med flingor) till frukost och då jag inte har någon morgontidning att läsa. Jag kunde ju förstås läsa tidningen via nätet, men det tycker jag inte om. Det ska vara en papperstidning som täcker hela halva bordet så att ingen annan ryms att äta frukost samtidigt så att man får avnjuta sin frukost ifred. Men nog talat om frukost nu, dags att återvända till nyårsafton.

Kvällen började med en hemmafest och sedan fortsatte kvällen med att åka till torget till tolvslaget för att försöka se vem som håller nyårstalet och försöka uppfatta ens något ljud från den personen (det var en kvinna igår som höll talet och eftersom man inte hörde ett ljud från henne så tog det en stund innan man ens märkte att det var någon som höll ett tal). Efter talet var det raketernas samt “gott nytt år”-kramarnas tur. 

Efter att man halkat runt på torget och sett på raketerna drar sen de flesta myndiga personer till stadens enda nattklubb för att dricka lite till och dansa loss på dansgolvet. Klubben heter Melody, men kärt barn har många namn, så den kan också kallas Mellen, Meloyden, Loyden eller, som det beskrivs bäst, Klibbgolvet. Efter att man dansat en stund på dansgolvet så förstår man namnet Klibbgolvet, skorna fastnat nämligen i golvet och då kan man försöka få dem att lossna.

När man dansat och socialiserat sig klart så är det dags att dra hemåt. Min hemväg går alltid via torget och stadens bästa vårrullestånd, för mig är nämligen vårrullar obligatorisk nattmat efter en utekväll i Jakobstad. Och ååh, vad goda de är! Det är en av de få sakerna som jag saknat från Jakobstad, Vinhs vårrullar. Jag borde kanske köpa ett förråd åt mig som jag fryser in och tar med mig till Linköping. Hmm, vi får se!

2013-01-01-870
Detta är kärlek!

Idag har jag tentapluggat och om någon timme så ska jag se mina vänner för att catch up vad man gjort och vad som hänt och med vem. Lite (mycket) skvaller alltså. Innan det ska jag plugga lite till och kanske också äta mammas pepparkakor. Det sistnämnda kommer utan tvekan att ske…
Ha det finfint gott folk!
        Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti