torstai 16. tammikuuta 2014

Finland

Tjolahopp (tjolahej, tjolahoppsansa)! 

Såg en väldigt fin, och framförallt rolig, Pippi-video på facebook tidigare i veckan, och rätt som det var så fastnade ju den sången på huvudet, så den har jag sjungit och nynnat sen dess... Annars då? Jo tack, det är bra, försöker packa väskan med tankens kraft då det ikväll bär av mot Linkan igen efter en underbar vecka hemma i Finland. Veckan fick dock en dålig start då jag kom hemhem fyra timmar senare än det var menat på grund av att flyget på sträckan Stockholm-Helsingfors var 50 minuter försenat, vilket ledde till att jag missade boardingen till nästa flyg. Som tur löste det sig ganska bra, jag fick ta ett nattflyg till Vasa och sen åka taxi hem de dryga 100 kilometrarna därifrån, men det hade ändå varit skönare om jag kunnat komma hem med det tidigare planet.

Tyst på Helsingfors-Vanda, förutom på de nya toaletterna där 
fåglarna sjöng så vackert bland alla (bilder på) björkar!

Men det har faktiskt varit väldigt skönt att vara hemma! Förutom att det har varit jättekallt hela tiden (-7 till -16 grader hela veckan, usch då!), så jag har knappt varit utomhus även om solen skinit och det var vackert ute. Jag har egentligen tagit det ganska lugnt, i lördags var jag en snabbis på stan för att köpa en fake-OnePiece för 20 euro (billigt!), och sen då jag kommer till butiken så märker jag att de bara kostar 12 euro (ännu billigare!), så det var så att säga ett bra köp. Lördagen fortsatte sedan med kaffe och bulla med tanterna mina som jag inte sett sedan augusti och som jag tyvärr hann träffa i endast ett par timmar. Men allt viktigt som stod på dagordningen hann ändå gås igenom! Kvällen fortsatte sedan med säsongsstart av mitt favoritprogram Putous, och min finska favoritskådespelare gjorde mig inte besviken i år heller!

En bild från terassen som jag tog för någon dag sen.

Söndagen ägnades till största delen åt soffhäng, först utgjordes mitt sällskap av Stephen King och invånarna under kupolen, och sedan böt jag ut dem mot mina föräldrar och en väldigt rolig finsk komedi! Så mycket mer gjorde jag faktiskt inte den dagen...

Måndagen började även den med soffhäng, men det böts snabbt ut mot att skriva sommarjobbsansökningar... Det var inget roligt jobb, men det är gjort nu! Om jag då inte kommer på några fler ställen där jag kan söka jobb då förstås. Måndagkväll spenderades sedan i mycket trevligt sällskap, och vi hann både pyssla och spela teater och dricka lite saft med bulla!

På tisdagen var jag tvungen att stiga upp mycket tidigare än vad jag egentligen vill, eftersom jag fick vara på "prao" två dagar på geriatriska kliniken, och då började dagsskiftet redan kl 7. På onsdag var det lika tidig väckning igen, usch. Men det var ändå värt det trots att jag inte tycker om att stiga upp så tidigt, för jag fick vara med om så mycket och jag fick också lära mig en del nytt. Det var också roligt att få göra något praktiskt, då vår utbildning för tillfället är väldigt teoretisk. Och det var så roligt också om t.ex. något läkemedel nämndes som jag kände igen så kunde jag tänka "Ja, jag vet exakt vilka receptorer den binder till och hur den utövar sin verkan!". Så jag fick ju känna att jag lärt mig något under utbildningen också! ;)

I omklädningsrummet efter gårdagens pass.

Nu efter att jag skrivit en massa här och tänkt ännu mera på packandet så har jag märkt att tankens kraft inte riktigt räckte till, så nu får jag tyvärr packa manuellt... Men ha det så fint!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti